Å våge vise hvem du er

Jeg sitter på senga i tårnværelset i et slott. Et nydelig hus fullt av energi, stemning og nærvær. Vi har akkurat spist middag i utespisestua i en diger hage.. med levende lys hengende i ampeller fra taket, bugnende fat med grillmat og frukter, skålet i sjampis og hørt nakne, ekte historier.

11 business damer fortalte om familie sin, oppveksten og hendelsene som formet oss. Det surklet i tårer, glitret i smil, lyste av stolthet og banket fra samhold. 

Vi er på slottet for å utvikle oss

Alle 11 er vi vårt eget varemerke i egen bedrift, og for å få vekst i businessen, må vi utvikle oss selv.  Så vi krever ny kunnskap, er sultne på å bli smartere.

Men kan vi kreve eller få slukket sulten uten å gi?

Nei. Selvsagt ikke. Det finnes ikke noe free ride to heaven. Her skal det jobbes, gis og åpnes opp.

Derfor er det knallspennende og skummelt på en gang.

Jeg synes det er TOPP å bli utfordret på egne tankesett. Å bli oppmerksom på sider i seg selv vi trenger å gjøre noe med, så vi kan utvikle de. Men hvordan kan vi bli klar over egne tankesett og bli oppmerksom på ting om oss selv vi ikke vet noe om?

Jo, jeg må åpne mitt innerste og snakke ut. Foran de andre. Og dét er skummelt og sårbart!

Hva om de dømmer meg? 

Har du følt det sånn noen gang? Vært redd for å bli dømt når du viser fram hvem du egentlig er? At de skal synes du er dum eller ikke vil være med deg mer, om du sier for mye?

Jeg ønsker selvsagt å være smart, imponere og bare ROCKE blant disse kule Stjernedamene!

Men - det er ingen vei utenom. For å få veksten jeg vil ha, for å bli smartere og en enda bedre versjon av meg, må jeg våge å dele usikkerheten min. Si det jeg strever med og ikke har alle svar på. 

Være villig til å miste maska. Blottlegge det hemmende perfekte ansiktet og rollen jeg har bygd opp over tid, og tåle bli korrigert på hvordan jeg tenker, snakker, er..

Æsj! Å stå i en sånn usikkerhet er mindre enn godt. Men ingen kommer seg videre dersom de kun bedriver innavl i egen tankeverden. Det blir ikke bra, samme hvor mye en prøver å tenke seg til løsning. Vi må bare GJØRE.

Praktisere mot og hoppe i det

Så parallellt med det sårbare og usikre, driver jeg og øver meg på å slappe av, senke guarden og gi mer F...!  Bare være Trine og gamble på at det holder..

Jeg tror vi er mange som har det sånn. Tøffe, dyktige lederkvinner og.

Og det er krise!

Vet du hvorfor? Fordi vi trenger kvinnekraft. Vi trenger styrken, utholdenheten, visdommen, helhetstenkningen, varmen og mykheten kvinner har, for å få det bedre. I jobben, i forhold, i nærmiljøet, i landet, i verden. Menn trenger oss for å finne tilbake til sin styrke, bedrifter trenger kvinner for balanse i profitt fokus, miljøet trenger kvinner for langsiktig planlegging, kvinner og barn trenger sterke kvinner som rollemodeller.  

Og da må vi begynne med oss selv. Derfor tar jeg hjertet mitt i hendene, legger hodet på blokka og lar det stå til.

 

Har du følt på frykt for å ikke være smart nok?

Vært redd for å bli dømt eller tatt som useriøs dersom du snakker ut og viser hvem du egentlig er?

Jeg vil høre fra deg.

Fortell meg under her hvordan det er for deg.

Klem, Trine

 

Blogglistenhits

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.