Kjenn din verdi

Før han døde, sa faren til sønnen “Her er en klokke som din bestefar ga meg. Den er nesten 200 år gammel. Før jeg gir den til deg, gå til smykkebutikken i sentrum. Si til dem at jeg vil selge den, og se hvor mye de tilbyr deg. "

Sønnen gikk til smykkebutikken, kom tilbake til faren og sa; "De tilbød 1.500,- fordi den er så gammelt."

 

Faren sa; "Gå til pantebutikken."

Sønnen gikk til pantebutikken, kom tilbake til faren og sa; "Pantebutikken tilbød 100,- fordi den ser så slitt ut."

 

Faren ba sønnen sin om å gå til museet og vise dem klokken.

Han dro til museet, kom tilbake og sa til sin faren "Kuratoren tilbød  5.000.000,- for at denne svært sjeldne klokka skulle inngå i deres dyrebare antikke samling".

 

Faren sa; “Jeg ønsket å fortelle deg at riktig sted verdsetter deg på riktig måte. Ikke befinn deg på feil sted og bli sint hvis du ikke blir verdsatt. De som kjenner verdien din, er de som setter pris på deg. Ikke vær på et sted der ingen ser hva du er verdt ".

 

Å kjenne verdien sin

Det er oftest enklere å se andres verdi enn sin egen. Og det er fort gjort å lengte etter anerkjennelse fra andre, fordi vi trenger å høre hvor sjeldne og verdifulle vi er.

Men det skal litt til å gjenkjenne ekte verdi. 

 

Som entreprenør og leder, med år investert i oppbygning og drift av egne selskap, vet jeg i dag noe om innsats, arbeidstimer, ansvar, økonomi, medarbeidere, produksjon, marked, kunder, resultater og utholdenhet, jeg før disse årene ikke ante rekkevidden av. 

Jeg hadde digre demninger av visjoner, drivkraft og pågangsmot, men ingen idé om dimensjonen av det som skulle til. Hva det kostet av tid, penger og nærvær å bygge opp. Ei heller var jeg i stand til å gjenkjenne verdien i muligheter og folk. Jeg gjenkjente ikke farer eller store ord (uten substans) og lærte den harde veien (fra feilene). Mye kunne vært spart. 

Og fordi jeg var litt "loner", følte stort ansvar og at jeg måtte være sterk, måtte jeg også fikse sjæl.

Jeg tok selvkritikk for det meste av utfordringer og erfaringer, noe som i en dimensjon er redelig og ansvarlig, mens i en annen er naivt og uheldig for sluttresultatet. 

Når en står på som en gal, gjør sitt aller beste, og samtidig kun skylder på seg selv for at det ikke gikk enda bedre, skal det litt til å se sin egen verdi. Det jeg evnet, kjentes svært sjeldent bra nok. 

  

Det er flere som meg der ute

Jeg vet at entreprenører og ledere, muligens flest kvinner, gjenkjenner spriket mellom ansvar, innsats og visjon - mot følelsen av å skulle gjort det bedre. Å skulle vært bedre. At arbeidet og resultatet skulle hatt mer verdi. 

Enten det er oss selv, et miljø eller andre som nedvurderer, ignorerer eller overkjører oss, så er det en fæl følelse. Det er også en dobbel forbannelse, fordi den vil spise ressurser og sluke resultater. Det kan ikke gå bra, i hvert fall ikke så bra som det kunne!

 

Akkurat som sønnen med klokkearven sin verdivurdert til 100,- og 1.500,- kroner. I det øyeblikket han plasserte seg (og klokka) der den naturlig fikk skinne sin verdi, gikk flagget til topps for flere. Både faren, klokka og han selv hadde plutselig en verdi.

Ta med deg det som treffer deg i denne artikkelen og Finn din verdi der det trengs!

 

 

TIPS: Mandag 14. juni hadde jeg en LIVE sending som bygger videre på temaet å finne sin verdi! Du finner den her.

Tips 2: Her er en video med dyrebar læring fra å ikke føle seg bra nok. For en idiot!! Tusenmillionersjansen kom - og gikk!

Tips 3: Last ned denne enkle oppskriften til økt selvtillit.

Tips 4: Vil du ha hjelp til å personlig utvikling og å snu uheldige mønster, ta kontakt for kurs eller coaching

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.