Jeg går med en mørk ordsky inni meg, men tør ikke snakke ut

Følelsene inni ulmer. Usagte ord og hendelser har samlet seg opp gjennom år og de gnager.

For usagte ord har en tendens til å skravle H Ø Y T - inni egen tankeverden. De lager digre, mørkere og mørkere ordskyer av tanker og indre dialog, som etter hvert overskygger det meste annet. 

- Det er noe som foregår, jeg vet det bare.

- Nei, slapp av, du innbiller deg det helt sikkert!

- Hm, jeg får slappe av og vente litt..

Senere:

- Hva søren mente han med det der? Jeg VET det er noe. Blir jeg lurt?

- Du, slapp av! Du er alltid så kritisk. Innbiller deg ting. Enn om han tenkte sånn om deg?? Han har sikkert bare mye annet å tenke på.

- Hælvete! Jeg blir gal av å ha det sånn! Kan han ikke bare si det!? Men, jeg får vente til neste møte, følge med igjen da..! Det er sikker meg det er noe galt med.

Og sånn samles hendelse for hendelse opp. 

Ugne følelser. Indre diskusjon. Stum ordsky. Tør ikke snakke ut. Vil ikke snakke ut. Motet svikter. Det er for skummelt og sårbart.

Det må snakkes

1 ½ år senere kommer kunden til coaching. «Jeg trenger hjelp. Jeg går rundt med et sinne inni meg, som har blitt en vond uro. Jeg sover dårlig, jeg har kort lunte og er småsur til samboeren. Fortsetter jeg sånn, er jeg redd vi får problemer i forholdet».

Ord og tanker som har mutert til en herlig smørje og innavl nøstes ut. Det må snakkes. Få luft inn i de lukkede rom, fordrive skyen og la lyset komme inn.

Det må snakkes.

 «Du, jeg trenger en prat med deg. Jeg føler en vond uro og har tanker om at....»

Senere: «Dét var godt det! Jeg skulle gjort det for lenge siden. Flere kilo er av skuldrene mine. Jeg kan puste igjen. Nå vet jeg at..»

 

Det krever mot og vilje til sårbarhet for å snakke ut.

Hva om jeg tar feil og blir stående som en idiot? Hva om jeg bryter sammen? Hva om den andre avviser meg? Hva om forholdet vårt går i stykker?

Hva om...?

Hva om...?

Overflodsmulighet for frykttanker, manko på vilje til sårbarhet og mot. Mulighetene for å brenne inne før Praten, er mange. Vi kan velge å prate om Praten eller den andre som er involvert. Vi kan velge å late som ingenting, bite tenna sammen eller se en annen vei. Vi kan innbille oss at vi kan vente og at det vil gå over av seg selv.

Å snakke om følelser er sårbart. Når vi snakker ut, er det en mulighet for at mistanken er rett. Eller at du blir avvist. Men likevel er kun Praten med den det gjelder broen over til en løsning. Motet til å gå over den broen er å finne i deg selv.

Jeg har hjulpet mange til å overkomme frykten, tørre sårbarheten og få handlekraften til å velge motet som trengs. Selv om

Følg meg på siden her om du ønsker en strategi for dette, som du kan teste ut selv.

Du får den der om litt.  

 

Kommenter under og del om du liker denne.

 
 

Blogglistenhits

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.