Ledestjernen: Solfrid Flateby

Hardtarbeidende. Ekstrem detaljfokus. Glødende engasjement.

Solfrid Flateby. Over gjennomsnittet høy. Bredt smil. Klangfull stemme. Fyldig, stor latter. Dypt blått årvåkent blikk.

 

Vi gjenkjenner Ledestjerner fordi de rager litt ekstra, høres litt mer, gjør litt mer, får til litt mer. Kvinnen foran meg gjør det.

Det er ingen tvil om at hun er klar.

Jeg ber henne si hvem hun er, og hun svarer lynraskt ”veldig engasjert”. Og med det legges lista for praten vår. Den triller ordrikt av gårde.

 

Hun forteller at hun er en knallhard prioriterer, har sterkt detaljfokus og er ekstremt kontrollerende. Men hun er også utadvendt, glad, velformulert, inspirerende og bryr seg. Sånn som om noen blir utsatt for nettroll. Da går hun inn og engasjerer seg ”fordi ingen skal behøve å stå alene”. 

Karrieren hennes har formet seg tilfeldig gjennom å gripe muligheter. Utvise mot. Å våge å takke ja til tilbud selv når bekymringsklumpen i magen murrer med tvil om hun vil greie det.

 

Stilt overfor krevende valg analyserer hun grundig. Avhengig av hva hun trenger, rådfører hun seg med kloke hoder. Hun kan teste ut egne tanker ved å dele dem, eller be den utvalgte sparringspartner fortelle hva de ville gjort.

Når hun lander på valget, går hun for det. Da er det ingen slingring. Hun stoler på at det er riktig og at det vil gå som hun tenker. Så evaluerer hun og trekker ut læring i etterkant.

 

Solfrid framstår sterk, smart, kjapp, kunnskapsrik, erfaren, levende og ler mye.

 

Hun tror på og drives av ting som:

Egen indre ledestjerne: “Hvis du itte dauer tå det, kan du prøve”.

Knallhard prioritering: Mange ledere jobber seg nesten i hjel. Jeg skjønte for mange år siden jeg ikke rekker alt. Jeg hardprioriterer.

Grunnleggende mål: Ha et godt liv, ha det ålreit og moro!

Grunnleggende tro om motgang: Du kan komme deg gjennom åkke som.

Verdier: Integritet, familie, moro – må le litt høyt og lenge mange ganger om dagen. Medmenneskelighet, empati.

Kommunikasjon: Tydelighet er viktigere enn ærlighet. Ved sladder er hun passe kjip. ”Jeg er sånn som sier fra. Jeg spør: Hva bidrar dette til?”

Hvordan ser drømmesamfunnet ut: Ungdommene gleder seg til sommerferien er over og ankommer skolen med glade smil.

Ess i ermet: Er forberedt, hardprioriterer, stiller åpne spørsmål.

Hva kan du bare si ja til: ”Godteri og mat. Alltid.”

 

Solfrid Flateby har vært HR- og kommunikasjonsdirektør for kjente selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MIINI og Porsche). Hun har bred erfaring fra både HR- og kommunikasjonsfaget, har jobbet i både offentlig og privat sektor, og er kjent for glødende engasjement, en annerledes karrierevei og for sitt sterke samfunnsengasjement. Hun har bygget opp lederskoler, verdiprogrammer, og jobbet med utvikling av medarbeidere, ledere og selskap i mer enn 20 år.

Solfrid har vært på listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24, og ble kåret til Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010.

 

 

Ledestjerner viser vei

En god leder er en god egenleder.

Det mange ikke tenker over, er at vi alle ledere, og måten vi leder oss selv på avgjør resultatene våre. Fra den mentale indre verden, til det vi skaper rundt oss.

 

Grunnleggende er mennesker like. Vi har sanser og språk, og gjennom erfaring og læring skaper vi mønster og vaner. Mentale kart og tankesett som former måten vi tenker og handler på.

For eksempel hvilken betydning vi tillegger hendelser, hvordan vi forstår situasjoner, hva vi tror på, hva som er viktig for oss, det som driver oss.

 

Vi kan overfor samme utfordring snakke oss opp eller ned. Vi kan se etter løsninger eller hindringer, møte den med mot og styrke, eller frykt og uro.

De tillærte mønstrene våre trigger adferd og handling, som så leder til resultatene vi har. Et stort potensial i dette, ligger i læringen. Hva skjer om vi gjør ting på en annen måte?

 

Om vi går inn på ledelse fra den vinkelen, kan vi se på hva folk med utpregede resultater gjør. Fra det grunnleggende. Bruker vi sanser og språk likt som dem, vil vi kunne oppnå det samme.

 

I Ledestjernen deler profilerte ledere tips om hvordan de tenker, hva konkret vedkommende sier til seg selv i gitte situasjoner, hvordan han/hun jobber for resultater og hva de konkret gjør når de møter motgang. De vil dele viktig livslæring fra valg de har tatt, hvilke tankesett de har, hva de anser som viktige og bærende verdier i samfunnet i dag, og gir sine tips om ledelse generelt.

Det de deler vil inspirere og motivere.

 

Du kan ta med deg det du har bruk for, sette det i system og GJØRE deg erfaringer. Du er fri til å velge og tilpasse, det er resultatene dine som vil vise deg hva som fungerer for deg. Resten lar du være. 

 

Vil du ha en enkel strategi som hjelper deg gjennom utfordringer og bygger deg opp?

Last ned denne.

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.